Wist je dat...

Je kan studeren in de bib?

Plaatselijke studenten in alle rust kunnen studeren in het zaaltje van de bib.
Je bent welkom op weekdagen van 8.30u. tot 12u. en van 13u. tot 18.30u., op zaterdag van 8.30u. tot 12u. en van 14u. tot 16u. Om iedereen ongestoord te laten studeren, gaan de deuren op weekdagen open tussen 8.30u. en 9u., 13u. en 13.30u. en 15.30u. en 16u. en op zaterdag om 8.30u. en 14u.

Je gratis kan gebruik maken van internet?

De bibliotheek is een openbare computerruimte en stelt zich tot doel de digitale kloof te verkleinen. Dit door o.a. 7 pc's met internetaansluiting aan te bieden, bijstand te geven bij het gebruik van de belangrijkste office-toepassingen en geregeld vormingen te organiseren. Overal in de bibliotheek is gratis Wifi beschikbaar.

Je kadobonnen kan aankopen in de bib?

De Kadobon heeft een waarde van 5, 10 of 20 euro. In de bib kan je voor het bedrag dat jij wenst Kadobonnen aankopen en deze cadeau geven. De Kadobon Ingelmunster is geschikt voor elke gelegenheid: moederdag, communiefeest, verjaardag, trouwfeest, enz. Ook bedrijven kunnen bonnen aankopen om als geschenk te geven. 
De Kadobon Ingelmunster is één jaar geldig. De geldigheidsdatum staat duidelijk vooraan de bon vermeld, verlies hem  niet uit het oog! 

Daarna kan de bon ingeruild worden bij één van de deelnemende handelaars. Je herkent deze handelaars aan de sticker op het etalage.

De kadobonnen hebben een waarde van 5, 10 of 20 euro, dit kan je bij voorkeur via bancontact betalen.

Je toeristische brochures kan aankopen in de bib?

In de bibliotheek kan je verschillende toeristische brochures terugvinden en fiets- of wandelnetwerkkaarten aankopen. Je kan de fietsnetwerkkaarten van West-Vlaanderen aankopen voor 6€. Via deze netwerkkaart kan je vanuit Ingelmunster een fietstocht maken naar keuze in de streek. Je bepaalt zelf het aantal kilometers en de regio waar je wil fietsen.

In West-Vlaanderen zijn er 6 fietsnetwerken: Westhoek Noord, Westhoek Zuid, Brugse Ommeland Noord, Brugse Ommeland Zuid, Leiestreek West en Kust.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een themafietstocht op het fietsnetwerk: Fietsen tussen Otter en Zeehond, Nooit meer oorlog, Graanroute, Fietsen tussen weidevogels en vriezeganzen, Vlastocht, POProute, Forten en Dijken tussen Brugge en Damme, De Mijnenslag van 1917. Kostprijs: 3€ per kaart.

Voor de fervente wandelaars is er de Wandelnetwerkaart Ieperboog (6€) en de Erfgoedwandeling in Kortrijk (2€).

Je terecht kan in de bib als je problemen hebt met inschrijven in 'loket vrije tijd'?

Lukt het niet om in te schrijven voor een activiteit of heb je een ander probleem met het programma? Dan kan je telkens terecht in de bibliotheek.
We helpen je graag verder om de eventuele problemen op te lossen.

We vragen wel om telkens de identiteitskaart mee te brengen.