Baby- & peuterboekjes lenen?

Ook voor de allerkleinsten kan je baby- en peuterboekjes lenen in de bibliotheek dankzij de boekstart-collectie. Lid worden van de bib en boeken ontlenen is bovendien helemaal gratis! 

Logo Boekstart

Boekstart is een nieuw project voor jonge ouders met hun baby’s en peuters, om op een plezante manier in contact te komen met boeken. Als eerste kennismaking krijg je zodra jouw baby 6 maanden oud is, een boekenpakket in het consultatiebureau van Kind en Gezin. Wanneer je peuter 15 maanden oud is, ontvang je een uitnodiging van de Ingelmunsterse bib om er een leuk peuterpakket af te halen en zo kennis te maken met de peutercollectie.

Kinderen van bij de geboorte laten kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, heeft een positieve invloed op hun taalontwikkeling. Ze leren veel nieuwe woorden en zinnen, raken vertrouwd met taal en kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en beluisteren, zorgt bovendien voor een goede band tussen ouders en kinderen!

Lees meer...