Boek
Nederlands

Ventje zoekt een vriendje

Ted Van Lieshout (auteur), Ingrid Schubert (illustrator), Dieter Schubert (illustrator)
Ventje speelt altijd alleen. Daarom gaat hij op zoek naar een vriendje. Na lang zoeken vindt hij een geschikte vriend, maar zijn moeder vindt het maar niks. Ventjes grote nieuwe vriend moet weg. Prentenboek met grappige, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Ventje zoekt een vriendje
Auteur
Ted Van Lieshout
Illustrator
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789047707400 (hardback)

Besprekingen

Wat doe je als je geen vriendjes hebt? Dan ga je er een zoeken. Dat doet Ventje ook. Uiteindelijk vindt hij een zeer speciale vriend, die groot van formaat is. Zijn moeder vindt het maar niks. Ventje probeert zijn vriend in huis te verstoppen maar daar steekt hij overal bovenuit. Wat nu? Dit prachtig geïllustreerde boek vertelt over andere keuzes, over vriendschap, over eigenzinnigheid en fantasie. De illustraties over twee bladzijdes zijn mooi van kleur en geweldig getekend. De tekst bevat eindrijm en is daarom op ritme voor te lezen, hoewel dat soms varieert vanwege de lengte van de zinnen. Hierdoor wordt de tekst nergens voorspelbaar. Dit eigenzinnige verhaal heeft ook nog eens een bijzonder einde. Heerlijk om voor te lezen of om met peuters en kleuters te praten over vriendschap, fantasie en werkelijkheid. Aanbevolen vanaf ca. 4 jaar.

Ventje zoekt een vriendje

Soms voel je je alleen. Dan kan je op zoek gaan naar een vriendje. Maar wat als je na lang zoeken eindelijk een vriendje gevonden hebt, en hij dan wordt afgekeurd door je mama omdat hij te groot is?

In dit verhaal op rijm gaat Ventje op zoek naar een vriend. Na een tijdje zoeken heeft hij hem gevonden. In geen tijd worden ze beste vrienden en dus wordt het al snel tijd om de grote vriend thuis voor te stellen. De vriend is echter zo groot, dat hij nergens in huis past. Hij kan dus absoluut niet blijven. Ventje zal tegen zijn zin afscheid moeten nemen. Veel tijd om te treuren is er niet, want de reus wordt herenigd met z’n eigen reuzenvriend, die hij blijkbaar was kwijtgeraakt. En ook Ventje maakt kennis met nieuwe (kleine) vriendjes, al zullen we wellicht nooit weten wat hun mama antwoordt op de vraag “Mogen we hem houden?”.Een eenvoudig prentenboek met een grappig einde. Al is de vriendschap tussen Ventje en de reus van korte duur geweest, toch h…Lees verder

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek