Boek
Nederlands

De kapitein & ik : dagboek van een zeerover

Koen Van Biesen (auteur), Bruno Vandenbroecke (verteller)
+1
De kapitein & ik : dagboek van een zeerover
×
De kapitein & ik : dagboek van een zeerover De kapitein & ik : dagboek van een zeerover

De kapitein & ik : dagboek van een zeerover

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Viktor ontdekt dat zijn over-over-overgrootvader piratenkapitein is geweest en hij allerlei geluiden op zolder hoort, komt zijn droom om mee te varen op een piratenschip uit. Prentenboek met tekeningen in kleur en een cd waarop het verhaal wordt voorgelezen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
De kapitein & ik : dagboek van een zeerover / verhaal, tek. en muziek Koen Van Biesen ; zanger, verteller Bruno Vandenbroecke
Auteur
Koen Van Biesen
Verteller
Bruno Vandenbroecke
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2007
[42] p. : ill. + cd
ISBN
9789059322691

Besprekingen

Viktor heeft weinig vriendjes in zijn omgeving en droomt vooral van piratenschepen en kapiteins. Het liefst zou hij zelf op een piratenschip willen meevaren en als hij hoort dat zijn over-over-overgrootvader ooit piratenkapitein is geweest, komt zijn droom uit. Op zolder komt uit een reuzengrote staande klok het schip van zijn over-over-overgrootvader en gaat Viktor mee op reis. Hij beleeft spannende avonturen en leert het echte piratenleven kennen. Groot formaat prentenboek met kleurrijke, soms meer dan paginagrote illustraties die uitstekend aansluiten bij de tekst en het verhaal duidelijk ook een meerwaarde geven door de vele details. Het verhaal is goed opgebouwd, kent een duidelijke spanningsboog en laat zich goed voorlezen. De relatie tussen Viktor en de volwassenen is goed uitgewerkt en dat geldt ook voor het meer volwassen worden van Viktor aan het slot van het verhaal, zonder dat een en ander belerend wordt. De hier en daar uitgebreide tekst is gecentreerd gezet en laat zich …Lees verder

Over Koen Van Biesen

Koen Van Biesen (26 januari 1964) is een Belgisch illustrator, schrijver van kinderboeken en componist. Bij zijn kinderboeken verschijnen ook liedjes zoals bij het boek "Buurman leest een boek" uit 2012.

Biografie

Koen van Biesen is opgeleid als grafisch ontwerper aan het Sint-Lucas in Antwerpen. Tussen 1991 en 2000 werkt hij als lesgever en free-lance illustrator. Tussen 2000 en 2006 schrijft hij muziek en speelt hij piano voor het door hem opgerichte muziekensemble ‘Cabbagetown’ Vanaf 1993 geeft hij onderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst van Mortsel.. Van Biesen maakt ook affiches voor theater en toneelgezelschappen zoals het Fakkeltheater en Leporello.

Van Biesen heeft twee kinderen, Viktor en Alice. Het hoofdpersonage uit ‘de Kapitein en ik’ is gebaseerd Viktor. Volgens de schrijver zelf had zijn dochter Alice eigenlijk al een "eigen" boek, dat geschreven is door Lewis Carroll, namelijk Alice in Wonderland.

Lees verder op Wikipedia