Boek
Nederlands

Van mug tot olifant

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Van mug tot olifant
×
Van mug tot olifant Van mug tot olifant
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In een doorlopend verhaal wordt verteld wat allerlei dieren uit de hele wereld eten, waar ze slapen en wonen en hoe ze zich beschermen. Prentvertelling met natuurgetrouwe, soms grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Van mug tot olifant
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2006
31 p. : ill.
ISBN
9789060699393

Besprekingen

Dit kleurige prentenboek toont de fabelachtige tekentechniek van deze illustratoren. Het eerst valt op de natuurgetrouwheid van de afbeeldingen, uitgevoerd in potlood, pen, krijt en aquarel, om van de vele getekende grapjes nog maar te zwijgen. Gestart wordt met een dubbele pagina waarop wel vijftig dieren staan afgebeeld: bekende en onbekende, wilde en tamme, tropische en arctische. In een doorlopend verhaal komen we van alles aan de weet over deze dieren: hoe kruipen ze uit het ei, wat eten ze, waar leven ze, hoe bewegen ze zich voort, waar wonen ze en hoe verzorgen ze hun jongen. Er is een oerwoudzoekplaat en een illustratie met de poep van allerlei dieren. De platen, met dieren uit verschillende werelddelen bij elkaar, nodigen uit tot kijken en praten met individuele of kleine groepjes kinderen. Achterin staat een overzicht met zoekopdrachten voor elke bladzijde. Dit betreft een ongewijzigde herdruk. Dit met grote vakbekwaamheid gemaakte boek kan gebruikt worden met kinderen vanaf…Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

BibliografieLees verder op Wikipedia