Boek
Nederlands

Dat komt er nou van ...

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Dat komt er nou van ...
×
Dat komt er nou van ... Dat komt er nou van ...
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Beer besluit op drie verlaten eieren te passen, broedt hij ze uit en leert van Egel hoe hij zijn gansjes moet verzorgen. Prentenboek met sfeervolle waterverftekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
adoptie
Titel
Dat komt er nou van ...
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2008
[26] p. : ill.
ISBN
9789056371944 (hardback)

Besprekingen

Als Beer drie verlaten eieren vindt, ontfermt hij zich erover en besluit op ze te passen. Op aanwijzing van Egel leert Beer ook dat eieren een nest behoeven, uitgebroed moeten worden en dat de kuikens eten, bescherming en spel nodig hebben. Bovendien moet hij ze leren zwemmen en vliegen en dat valt niet mee voor een beer. Als de jonge ganzen op eigen benen kunnen staan, is Beer trots dat zij alles van hem hebben geleerd. Tenslotte zijn er andere jonge dieren die Beer meedelen: "Zo, nu zijn wij aan de beurt." Sfeervolle prenten in zachte, warme waterverftinten vullen ca. 1,5 pagina. Ze zijn realistisch en bevatten aardige details als een kikker die zit als een mens met zijn handen op zijn knieën. In een wit of lichter gekleurd gedeelte van de plaat staan enkele regels tekst, die kort en helder van taal zijn. Kinderen zullen zich zowel met Egel (de kleine, die de kennis bezit) als met Beer (de grote, die leert hoe hij voor anderen moet zorgen en ervaart hoe goed dat voelt) kunnen identi…Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

BibliografieLees verder op Wikipedia